Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση Energa-Hellas Power

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:57
Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση Energa-Hellas Power
Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο από τα πέντε πρόσωπα που καταζητούνται. Ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση των νέων ενταλμάτων σύλληψης με βάση τα στοιχεία που έφτασαν στη χώρα μας από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες κατά των υπευθύνων των δυο εταιρειών, οι οποίες αντί να καταβάλλουν στο δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος), έβγαζαν στο εξωτερικό τα επίμαχα ποσά και τα κατέθεταν σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το σύνολο της κατάχρησης φαίνεται πως ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Έξι μάλιστα από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση που φέρονται ως υπεύθυνοι των εταιρειών Εnerga και Hellas Power μετά την απολογία τους στον ανακριτή έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. .

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:57