Διεκόπη το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά από βίαιο επεισόδιο που εκδηλώθηκε την ώρα που ανέβηκε να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Παναγιώταρος στη συζήτηση για το Προσφυγικό.

Στα θεωρεία των επισκεπτών είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 20 άτομα που άρχισαν να χειροκροτούν την ώρα που ξεκίνησε την ομιλία του Η. Παναγιώταρου. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν και νεαρά άτομα προσκείμενα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάμεσα στις δύο ομάδες εκδηλώνονταν φραστικά μικροεπεισόδια πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν άρχισε η ομιλία Παναγιωταρου, οι νεαροί θέλησαν να φύγουν μαζί με περιφερειακούς συμβούλους και εμποδίστηκαν από τους «αντιπάλους». Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η.Παναγιώταρο να ουρλιάζει από το μικρόφωνο ανταλλάσσοντας ύβρεις (“τραμπούκοι”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες”) με τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ.

Αργότερα, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της “Χρυσής Αυγής” που προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο.

Κάποιοι σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγο, η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι, ο Ηλίας Παναγιώταρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και στη συνέχεια αποχώρησε σύσσωμη η παράταξη «Ελληνική Αυγή».

Καταγγελία από το ΚΚΕ

«Τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της Χ.Α., στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε».

«Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του «για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους.»

Πηγές: aftodioikisi.gr, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης