‘Ενταση και χρήση χημικών από την αστυνομία σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών κατά της κατασκευής αιολικού πάρκου στα Άγραφα.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και φώναξαν συνθήματα, ενώ κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν και η αστυνομία με χημικά απώθησε τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια ειρηνική πορεία, τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη έριξαν χημικά, δείχνοντας ότι το αστυνομικό κράτος είναι εδώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Όπως αναφέρουν τα μέλη του δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων στο κάλεσμα τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Μία πρωτοφανή δημοπρασία που επιβλήθηκε με την ισχύ των ΜΑΤ και έγινε καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Κατά της διαδικασίας της δημοπρασίας έχει κατατεθεί ένσταση από πολίτες και φορείς.
Όλοι οι φίλοι των Αγράφων οφείλουμε να παραβρεθούμε και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην ενέργεια αυτή.

Όταν σύσσωμη η κοινωνία της Καρδίτσας, τα πολιτικά κόμματα, οι νέοι Δήμαρχοι, οι πολιτιστικοί φορείς με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, οι παραγωγικοί φορείς με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τον Εμπορικό Σύλλογο, και πολλοί άλλοι σύλλογοι και οργανώσεις έχουν εκφράσει, με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων τους, την αντίθεσή τους στην επικείμενη καταστροφή του φυσικού αποθέματος των Αγράφων από τα αιολικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή μειοψηφίας και ο κ. Αλεξάκος προσωπικά δεν έχουν καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση για την ενοικίαση της έκτασης στους εργολάβους των αιολικών ανοίγοντας την κερκόπορτα για την κατασκευής τους.

Η ακεραιότητα των βουνών μας είναι υπόθεση όλων μας, είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης