Άναψαν τα αίματα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας αύξηση των δαπανών στον χώρο της Υγείας και προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο, σηκώνοντας τα κατεβασμένα ρολά, όταν ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν δέχεται αντιπροσωπεία τουςΟι εργαζόμενοι τοποθέτησαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και κόκκινες νοσοκομειακές φόρμες, τις οποίες στη συνέχεια έκαψαν, όπως επίσης και κρεμάλες στα δέντρα. Παράλληλα, έστησαν πάγκους και έφθασαν στο σημείο να… βράσουν ρύζι σε κατσαρόλα, μαζί με μακαρόνια. «Ο Πολάκης μάς πετάει στον δρόμο, εμάς και τις οικογένειές μας» τόνισε ένας από τους διαμαρτυρόμενους. Κάποια στιγμή επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο, σηκώνοντας τα κατεβασμένα ρολά, όταν ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός δεν δέχεται αντιπροσωπεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν. Επικράτησε ένταση. Μια καθαρίστρια στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λιποθύμησε.

Όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι, διεκδικούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Να μην απολυθεί κανείς,
  • να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους,
  • να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους «σημερινούς εργολαβικούς» και
  • να γίνουν νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

«Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί όχι;» φώναξαν μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης