Ένταση σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150 άτομα βρέθηκαν στα Προπύλαια για πορεία και στη συνέχεια ομάδα αγνώστων κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, οπού και επιτέθηκε με πυροσβεστήρες και καρέκλες κατά αστυνομικών δυνάμεων που φαίνεται να απάντησαν με χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα, η οποία έβγαζε φωτοτυπίες σε κατάστημα της οδού Σόλωνος, τραυματίστηκε από θραύσματα στο χέρι. Το περιστατικό συνέβη όταν αστυνομικός έσπασε με την ασπίδα του τη τζαμαρία του καταστήματος. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έκανε έξι συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Την 12:30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.

Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι (6) άτομα. 

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Twitter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης