Ένταση στη δίκη για το «Noor 1»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, 18:44
Ένταση στη δίκη για το «Noor 1»
Με ένταση και αντεγκλήσεις συνεχίστηκε σήμερα, μετά από μία εβδομάδα, η δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, που συνεχίστηκε με την κατάθεση του Γ. Κατσούλη, ο οποίος κατηύθυνε τις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό των δυο τόνων ηρωίνης τους οποίους μετέφερε το πλοίο, καθώς και την σύλληψη υπόπτων για εμπλοκή στην υπόθεση, ο συνήγορος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, του Γιώργου Μπουρδούβαλη, αναφέρθηκε σε κάποιο έγγραφο που βρέθηκε, όπως ισχυρίστηκε, στον αεραγωγό του πλοίου «Σεϋχέλλες», που ανήκει σε άλλον κατηγορούμενο, τον Μάκη Γιαννουσάκη και το οποίο έγραφε για «ραντεβού ανοιχτά την Κρήτης» για την παραλαβή μεγάλης ποσότητας «σκόνης».

Ο ίδιος ο κ. Γιαννουσάκης αντέδρασε, όπως και οι συνήγοροί του, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο πλαστό και εκφράζοντας απορία για το ότι αναφέρθηκε τώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Πολλές αντεγκλήσεις υπήρξαν και κατά την υποβολή ερωτήσεων στον μάρτυρα από τους συνηγόρους του κατηγορούμενου Αιμίλιου Κοτσώνη, όταν ο κ. Κατσούλης είπε ότι η εταιρεία «Arab Waves», που ίδρυσε ο κατηγορούμενος ιδρύθηκε για να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων του Κοτσώνη, οι οποίοι ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γεωργίου Κατσούλη, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, 18:55