Ένταση μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων

Ένταση μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων
Έκρυθμη είναι από χθες η κατάσταση στις φυλακές των Τρικάλων, με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς και την Εισαγγελία Τρικάλων να είναι επί ποδός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν επεισόδια στο Πειθαρχείο των Φυλακών όταν 35χρονος Έλληνας κρατούμενος, που εκτίει ποινή 10ετούς κάθειρξης, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από 33χρονο Έλληνα κρατούμενο που εκτίει ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Ο 33χρονος, μαθαίνοντας για την καταγγελία του 35χρονου, του επιτέθηκε και τον χτύπησε, με αποτέλεσμα ο 35χρονος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι δύο τους είχαν μεταφερθεί στο Πειθαρχείο για παράβαση του Σωφρονιστικού Κώδικα των Φυλακών.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Τρικάλων και δόθηκε εντολή να μεταβεί ιατροδικαστής στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετάσει τον 35χρονο και να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία του περί βιασμού.

Σήμερα το πρωί, επίσης, η ιατροδικαστής μετέβη και στις Φυλακές Τρικάλων για τη λήψη γενετικού υλικού από τον 33χρονο, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τον συγκρατούμενό του και φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο 35χρονος του επιτέθηκε και στη συνέχεια αυνανίστηκε πάνω στην κουβέρτα του.

Πηγή: trikalanews.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, 15:53