Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας πυροσβεστών για τη μη μονιμοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση προκλήθηκε μετά την άφιξη διμοιρίας των ΜΑΤ για περιφρούρηση της εισόδου του Υπουργείου.

Κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν. Το αίτημά τους κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τελικά, έπειτα από συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη, υπήρξε δέσμευση για κατάθεση σχετικής διάταξης στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» απαντά το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ογκώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Νωρίτερα, στις 10.00, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση ή ανανέωση συμβάσεων των πενταετούς θητείας συναδέλφων τους.

Το ζήτημα αφορά 4.000 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι μισοί βάσει νόμου δικαιούνται μονιμοποίηση και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν την Πέμπτη.

Ακολούθησε πορεία περίπου 1.000 πυροσβεστών προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης