Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης 

Επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων από τα νησιά του Β. Αιγαίου, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών για τους μετανάστες-πρόσφυγες στα νησιά τους. Αντιθέτως ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών και τη διασπορά των μεταναστών στην ενδοχώρα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης, κάτοικοι της Μυτιλήνης βρέθηκαν στο λιμάνι για να δουν από κοντά τη σταδιακή υποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας και την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ακόμα και αυτή την ώρα υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας, ενώ, όπως φαίνεται στο βίντεο του zougla.gr, οι πιο ήρεμοι αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους συναδέλφους τους. Το πλοίο, όπου επιβιβάστηκαν και οι τελευταίοι αστυνομικοί στις 09:10, αποχώρησε από το λιμάνι λίγα λεπτά αργότερα.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τη λαϊκή κατακραυγή και τον ξεσηκωμό των νησιωτών, γι’ αυτό, προκειμένου να μειωθεί η ένταση, διέταξε την υποχώρηση στο σύνολο της αστυνομίας που στάλθηκε στα νησιά τα προηγούμενα 24ωρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι που «έπαιξαν» πετροπόλεμο με την αστυνομία τα προηγούμενα 24ωρα έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν ακόμα και σε αστυνομικούς που έμεναν σε ξενοδοχείο, ενώ τα ΜΑΤ υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να προχωρούν σε απρεπείς χαρακτηρισμούς και βρισιές εναντίον των κατοίκων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης