Ένταση μικρής έκτασης σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τους πρόσφυγες. Μετά τη χθεσινή εισβολή ομάδας, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν κάτι παραπάνω από ισχυρές καθώς υπήρχαν φόβοι για νέα εισβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 19:00 ομάδα νεαρών επιχείρησε να μπει στο χώρο του πανεπιστημίου ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν κυκλώσει το κτήριο δεν τους το επέτρεψαν.

Αστυνομικές δυνάμεις ακολουθώντας τις οδηγίες του πρύτανη του ιδρύματος, Αχιλλέα Ζαπράνη, ζήτησαν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα 30 νεαρών απέκλεισε την είσοδο του πανεπιστημίου και δεν άφησαν τον κ. Ζαπράνη να μπει. Οι φοιτητές ζήτησαν να αποχωρήσει η αστυνομία από το χώρο του πανεπιστημίου, διαμηνύοντας ότι μόνο τότε θα επιτρέψουν στην είσοδο στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ.

Σημειώνεται, πως ο πρύτανης σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος των ατόμων που εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα και προκάλεσαν φθορές.

Οι νεαροί άρχισαν να διαμαρτύρονται εκτοξεύοντας εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες με αποτέλεσμα να αρχίσουν μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Η ομάδα των νεαρών απομακρύνθηκε λίγο πριν τις εννέα και τα πνεύματα αμέσως ηρέμησαν. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης η διένεξη περιορίστηκε σε κάποια σπρωξίματα και ήταν μια ένταση της στιγμής.

Πληροφορίες: seleo.gr, thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης