Ένταση και αναστάτωση προκλήθηκαν σήμερα στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, από ομάδα περίπου 25 ατόμων.

Η ομάδα εισέβαλε στο κτίριο, προκειμένου να αποτρέψει τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης- αναστήλωσης του παλιού κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών που ανήκει στο Πολυτεχνείο, αλλά τελεί υπό κατάληψη από την ομάδα «Roza nera».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον χώρο της δημοπρασίας από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφορά για ανάληψη της εργολαβίας, ωστόσο, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία, εισέβαλε στον χώρο η ομάδα των ατόμων, η οποία εστράφη κατά του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του ιδρύματος αλλά και κατά της γραμματέως του τμήματος μηχανικών παραγωγής που βρισκόταν σε διπλανό γραφείο.

Για το περιστατικό μίλησε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης: «Χειροδίκησαν κατά του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργου Καπετανάκη, του έσκισαν το πουκάμισο, τον χτύπησαν, ενώ χειροδίκησαν και κατά της γραμματέως».

Ο κ. Γρυσπολάκης καταδίκασε το περιστατικό, έκανε λόγο για φασιστικού τύπου επίθεση και επεσήμανε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία και τους φορείς της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι, στο υπό αναστήλωση κτίριο, τα τελευταία χρόνια μένουν παράνομα άτομα που το έχουν καταλάβει, χωρίς να έχουν το δικαίωμα, ενώ τόνισε ότι «το έργο θα δημοπρατηθεί πάση θυσία» και ότι για την αποκατάσταση του κτιρίου έχει εγκριθεί το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης