Επεισοδιακή ήταν χθες η παρέμβαση των μελών της κίνησης «Λαϊκή Στάση Πληρωμών» για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Η τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση συνοδεύτηκε από εντάσεις, με αποτέλεσμα να ανασταλεί για ακόμη μία φορά η διαδικασία.

Παρουσία αστυνομικής δύναμης αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Ειρηνοδικείο χθες το μεσημέρι. Ωστόσο, οι συμβολαιογράφοι είχαν εισέλθει ήδη στο κτήριο και προετοιμάζονταν για τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση ήταν άμεση, καθώς τα μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών εισέβαλαν στο κτήριο και κατέλαβαν την αίθουσα όπου θα εκδικάζονταν οι υποθέσεις.

Ζητήθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για την απομάκρυνσή τους από τον χώρο. Διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο κτήριο σε μια προσπάθεια να αδειάσουν την αίθουσα και να συνεχιστεί η διαδικασία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διαμαρτυρομένων.

Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο όταν έφθασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, ωστόσο η διαδικασία τελικά αναβλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση της κίνησης συνεχίζεται, ενώ την Κυριακή πραγματοποιείται νέα συνάντηση στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καλούμε όλο τον λαό του Ηρακλείου να συνεχίσει να μας στηρίζει με την παρουσία του κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο καθώς και κάθε Κυριακή στις 19:30 μ.μ., στην τακτική μας συνέλευση στην πλατεία Ελευθερίας.

-Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/13 και ώρα 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!!».

Πηγή: prismanews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης