Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα Χανιά για τον αντικαπνιστικό νόμο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 15:25
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα Χανιά για τον αντικαπνιστικό νόμο
Η αντιπεριφέρεια Χανίων ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έλεγχοι των αρμοδίων Υπηρεσιών θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Aπό τους μέχρι και τώρα ελέγχους των αρμόδιων Υπηρεσιών διαπιστώνεται ότι η τήρηση της απαγόρευσης είναι πλημμελής και τα περιστατικά εντοπισμού καπνιστών εντός των χώρων αυτών τείνουν να καταστούν συχνό φαινόμενο. Σύμφωνα με τον Νόμο 3730/2008 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί με τον Νόμο 3868/2010 ορίζεται ότι από 01-09-2010 Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους. Σε όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών που ανέχεται την παραβίαση της απαγόρευσης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 15:27