Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει των Χριστουγέννων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 15:50
Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει των Χριστουγέννων
Την εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ζητά ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μασκόζος ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Ο κ. Μάσκόζος επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα ελέγχου της εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Ειδικότερα, οι υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο κινδύνου των επιχειρήσεων να δώσουν προτεραιότητα σε: όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, χώρους εκδηλώσεων, επιχειρήσεις αναψυχής, οχήματα μεταφοράς προϊόντων, προσωρινούς πάγκους που αναπτύσσονται είτε σε υπαίθριους είτε σε κλειστούς χώρους για τις αγοραστικές ανάγκες των εορτών, καθώς και σε πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σε καταλύματα επισκεπτών -τουριστών και γενικότερα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι επιδημίες τροφιμογενών νοσημάτων συνδέονται με την κατανάλωση φαγητού σε διάφορα είδη επιχειρήσεων. Η ελλιπής υγιεινή, συχνά σε συνδυασμό με τη κακή διαχείριση τροφίμων και τον ακατάλληλο έλεγχο θερμοκρασίας, είναι αιτία μόλυνσης τροφίμων από διαφορετικές μικροβιολογικές, χημικές ή φυσικές προσμίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 15:50