Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στην αγορά από μικτά κλιμάκια της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα ενώ πολλαπλασιάζονται από αύριο τα ελεγκτικά κλιμάκια και αρχίζει η διερεύνηση των καταγγελιών στο 1520.

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ενώ σημείωσε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαμόρφωση των τιμών και στη διαπίστωση φαινομένων αισχροκέρδειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε δηλώσεις του σήμερα υπογράμμισε ότι «το μήνυμα είναι να μην αισχροκερδήσει κανείς, γίνονται συνεχώς έλεγχοι».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι των συνεργείων δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένους κλάδους ενώ από αύριο αναμένεται να αυξηθούν τα συνεργεία ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι από τη νομοθεσία προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τόσο στα πληροφοριακά συστήματα όσο και στα λογιστικά συστήματα επιχειρήσεων προκειμένου να ιχνηλατηθούν τα τιμολόγια βάσει των οποίων θα φανεί εάν έχει τροποποιηθεί το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν ίδιο περιθώριο κέρδους με αυτό που είχαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα αντισηπτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι εξομαλύνεται η τροφοδοσία της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι για όσους αισχροκερδούν προβλέπεται, εκτός της ποινικής δίωξης, και διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει ως το 1 εκατ. ευρώ, και όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, δεν θα διστάσει να βάλει το υψηλότερο πρόστιμο.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς στου Ρέντη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Απόστολος Αποστολάκος δήλωσε σήμερα ότι ακολουθείται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης τόσο για την ασφάλεια εργαζόμενων και των καταναλωτών που κάνουν τις αγορές τους από την Αγορά του Καταναλωτή, όσο και για τη διατήρηση του απαιτούμενου ρυθμού στον ομαλό ανεφοδιασμό της αγοράς (γίνεται έλεγχος κυκλοφορίας, θερμομέτρηση στις εισόδους της αγοράς κλπ) καθώς εργάζονται 2000 εργαζόμενοι για 400 επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης