Εντείνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα Χανιά

Εντείνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα Χανιά
Εντείνονται οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά, εν όψει και της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ήδη υλοποιείται σχέδιο δράσης με επίκεντρο την πόλη των Χανίων καθώς και τους τουριστικούς δήμους.
Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, ταξίαρχο Μανώλη Γεωργακάκη και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής Γιάννη Γεωργαλή, συζητήθηκαν τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη της Κισσάμου.

Με δεδομένες τις διαμαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών για το θέμα του κυκλοφοριακού και της ηχορύπανσης που προκαλείται κυρίως από τα δίκυκλα, ο δήμαρχος Κισσάμου ζήτησε να υπάρξει ενίσχυση των μέτρων από πλευράς αστυνομίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην παράνομη στάθμευση αλλά και στην οδήγηση μοτοσικλετών χωρίς εξατμίσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, από την Τετάρτη και σε καθημερινή βάση, κλιμάκιο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. θα διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και της παράνομης στάθμευσης, ειδικά στον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης, καθώς και για την υλοποίηση δράσεων συμμόρφωσης των μοτοσικλετών με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη στην πόλη των Χανίων, όπου έχει ενταθεί η δίκυκλη αστυνόμευση, ενώ καθημερινή -πρωί και απόγευμα- είναι πλέον και η παρουσία του γερανού της Τροχαίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην παράνομη στάθμευση, κυρίως στο κέντρο της πόλης, καθώς και στη στάθμευση σε θέσεις αναπήρων, ράμπες και σε σημεία που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας λαμβάνονται και στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι έλεγχοι αυτοί επικεντρώνονται στον κεντρικό δρόμο του Πλατανιά που παρουσιάζει και τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο.

Εκτός από την αστική τροχαία αστυνόμευση, γίνονται σε καθημερινή βάση έλεγχοι τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου πραγματοποιούνται και αλκοτέστ.

Ήδη στα Χανιά έχει φθάσει ένα νέο όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποιεί η Τροχαία, ενώ πολλά σημεία του βόρειου οδικού άξονα ελέγχονται και από σταθερές μονάδες ραντάρ, η βάση των οποίων βρίσκεται στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 14:28