Εντυπωσιακές καινοτομίες στην Ημέρα Επιστήμης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 08:29
Εντυπωσιακές καινοτομίες στην Ημέρα Επιστήμης του Πολυτεχνείου Κρήτης
Tο Πολυτεχνείο Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πειραματίστηκε μαζί τους, ερευνώντας, δοκιμάζοντας, συγκρίνοντας, κατανοώντας, καινοτομώντας!

Από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016» στo Κτίριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη, που απευθυνόταν σε παιδιά Δημοτικού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες δράσεις για τους «μικρούς επιστήμονες».

Ο χώρος του Πολυτεχνείο γέμισε από μικρά παιδιά που εντυπωσιάστηκαν με τα πειράματα, την τεχνολογία και τα «μαγικά» της επιστήμης!

Στα περίπτερα Επιστήμης & Τεχνολογίας, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να «ακούσουν» από τα ραδιόφωνα των φυτών, να «ταξιδέψουν» στη Γη, στον ουρανό και στο διάστημα, να περιεργαστούν τον «Σπύρο Λούη», να δράσουν μέσα από Εικονική Πραγματικότητα, να μάθουν για την ατμοσφαιρική ρύπανση, να παρακολουθήσουν πειράματα χημείας, να γνωρίσουν τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες αντιρρύπανσης, να δημιουργήσουν μικρές κατασκευές στους Εκπαιδότοπους, να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν οικογένειες καρεκλών, να γνωρίσουν πώς αξιοποιούνται τα απόβλητα στην τέχνη, το σχέδιο και τη μόδα και να ανακαλύψουν τα ρομπότ που πρόσφατα έμαθαν να μιλάνε ελληνικά!
Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 08:29