Το φετινό καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε με μια μοναδική πανσέληνο. Το φαινόμενο των δυο πανσελήνων σε ένα μήνα δεν είναι σύνηθες. Συμβαίνει κάθε δυόμισι χρόνια και γι’ αυτό, το δεύτερο φεγγάρι που πραγματοποιείται στον ίδιο μήνα, ονομάζεται «μπλε» φεγγάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να απολαύσουν αυτό το μοναδικό φαινόμενο, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Κοσμοσυρροή στην Κνωσό από Ηρακλειώτες – και όχι μόνο- οι οποίοι θέλησαν να κάνουν ένα ρομαντικό περίπατο και να απολαύσουν τη … γαλάζια πανσέληνο, μέσα σε ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της Αρχαιότητας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεναγοί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πανσέληνο έμειναν στο χώρο, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν τους επισκέπτες στην περιήγησή τους στο μνημείο, ως τη 01.00 τα ξημερώματα!
Παράλληλα, στο νομό Χανίων, στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας πραγματοποιήθηκε μια μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νότες Μουσών και Σειρήνων» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων.

Εν τω μεταξύ, αναγνώστης της zougla.gr απέστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μία μοναδική φωτογραφία από την πανσέληνο στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο.


(Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος από τον Αγ. Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο)

Πηγή Φωτό:creteplus, my lefkada
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
Το «μπλε φεγγάρι» στο web zougla radio, Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012
Μάγεψε τους κατοίκους της Ναυπάκτου η αυγουστιάτικη πανσέληνος
Το «μπλε» φεγγάρι
Μοναδικές εικόνες μία ημέρα πριν την δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου
Σε απόσταση αναπνοής από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης