Εντολή για λουκέτο στις παιδικές χαρές στον Δήμο Πατρέων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 10:12
Εντολή για λουκέτο στις παιδικές χαρές στον Δήμο Πατρέων
Ο χρόνος για να μπει λουκέτο στο σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων μετρά αντίστροφα, καθώς ο τρίτος δήμος της χώρας δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στη συντήρησή τους και στην απόκτηση ΙSO ασφαλείας.

Αιτία, η οικονομική δυσπραγία που επικαλείτο η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Γ. Δημαρά, επί των ημερών της οποίας -σύμφωνα με δημοσίευμα του patrastimes.gr- χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η διαδικασία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου, ωστόσο η σιωπηρή παράταση η οποία είχε δοθεί δεν επαρκούσε για την απελθούσα Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα το λουκέτο να είναι γεγονός.

Η σχετική εγκύκλιος είχε εκδοθεί μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Δήμου Ελληνικού στην Αττική. Με αυτήν το υπουργείο καλούσε όλους τους δήμους να ελέγξουν τις παιδικές χαρές και να εκδώσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας λειτουργίας, κάτι που για τις παιδικές χαρές της Πάτρας σε ποσοστό 99% δεν έγινε. Να σημειωθεί πως οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί ακόμα και σήμερα σε παιδική χαρά συνεπάγεται ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αιρετούς και τους προέδρους της Επιτροπής Ελέγχου και Πιστοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Ελλάδας.

B.M.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 12:40