«Η αύξηση του ωραρίου εργασίας για το προσωπικό των παιδικών και βρεφικών σταθμών, που εντάσσεται στη γενικότερη ρύθμιση της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, από τις 37,5 στις 40 ώρες, υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών και δημιουργεί νέες, δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον όλων των εργαζομένων».

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΟΕ-ΟΤΑ, και το προεδρείο του Επιστημονικού Συνδέσμου των Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής «Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ», ΠΑΣΥΒ-Ν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τα μέλη του προεδρείου του ΠΑΣΥΒ-Ν τεκμηρίωσαν επιστημονικά την υποβάθμιση της ποιότητας παροχών στην προσχολική αγωγή από την αύξηση του ωραρίου εργασίας, λέγοντας ότι «η προσχολική αγωγή είναι μέρος της γενικής εκπαίδευσης και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της, διότι, κατά τη διάρκεια αυτής, όπως έχει αποδειχθεί, διαμορφώνεται το 50% της προσωπικότητας και το 33% της συνολικής νόησης του ανθρώπου».

Οι εργαζόμενοι διατύπωσαν την άποψη ότι το «εξάωρο εργασίας στους παιδικούς σταθμούς δεν θεμελιώθηκε τυχαία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ευαίσθητο ρόλο και το δύσκολο έργο του παιδαγωγού και έχει άμεση σχέση με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του».

Σήμερα, Δευτέρα 9 και αύριο Τρίτη 10 Μαΐου 2011, όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των ΟΤΑ πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αύριο, στις 11.00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24 – πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011, όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, και στο συλλαλητήριο, στις 11.00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης