Kύμα κακοκαιρίας επηρεάζει από το πρωί της Πέμπτης τη χώρα μας, το οποίο – σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- αναμένεται να διαρκέσει έως και το Σάββατο.

Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βροχές σημειώνονται σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, όπου φαίνονται οι νεφώσεις που κάλυπταν την ελληνική επικράτεια  το πρωί, καθώς και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το υπόλοιπο της ημέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή 

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής στο νότιο Αιγαίο.

Βροχές και στην Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη ολικού υετού αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στην Αττική.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Δείτε φωτογραφίες του zougla.gr από το κέντρο της Αθήνας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης