«Σήμερα νοσούν 135 υγειονομικοί και 530 είναι σε καραντίνα. Όμως νοσούν πολλοί περισσότεροι αλλά περνάνε την ασθένεια με ήπια συμπτωματολογία», καταγγέλει στο zougla.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας μεγάλου μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

«Ζητάμε να τους γίνει εργαστηριακός έλεγχος αλλά αρνούνται. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου βρέθηκαν 4 νοσηλεύτριες να νοσούν από το τμήμα του κορωνοϊού. Επίσης, 30 συνάδελφοι βρίσκονται σε καραντίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επίσης καταγγέλει ο κ. Γιανάκος, «υπάρχει μεγάλη έλλειψη μασκών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Στο νοσοκομείο, «βρέθηκε μία γιατρός να νοσεί. Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές της που είναι 28 συνάδελφοι. Τους έγινε γρήγορο τέστ δύο βρέθηκαν ύποπτοι και βγήκαν σε καραντίνα. Το νοσοκομείο Καστοριάς επίσης, είναι επιβαρυμένο με πολλούς ασθενείς με κορωνοιό και 14 συναδέλφους να νοσούν ενώ ένας κατέληξε και όλοι οι άλλοι βρίσκονται εκτεθειμένοι υπό εργαστηριακό έλεγχο. Τους χρησιμοποιούν για το θεσμό βοήθεια στο σπίτι και το νοσοκομείο υποφέρει».

«Σήμερα, συνάδελφοι μου κοινοποίησαν ληγμένες μάσκες που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία. Θέλουμε μία επίσημη απάντηση εάν είναι ασφαλείς. Οι κινέζικες μάσκες προκαλούν φόβο στο προσωπικό, καθώς λένε ότι είναι ffp2»,καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης