Φωτιά έβαλε χθες το μεσημέρι στο στρώμα και στα σκεπάσματά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπιση που έχει από τη διοίκηση της φυλακής για το θέμα της μεταγωγής του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε καταθέσει στις 27/12/2010 αίτημα απομάκρυνσης από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας, όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 17Ν, επικαλούμενος τη χρόνια και σοβαρότατη ασθένεια από την οποία ταλαιπωρείται (ιδιοπαθής κνίδωση και αλλεργικά σοκ), βασιζόμενος και στη ρητή διάγνωση της ιατρού αλλεργιολόγου του νοσοκομείου των φυλακών, σύμφωνα με την οποία η ασθένειά του επιβάλλει να αλλάξει χώρο κράτησης και να μεταφερθεί σε χώρο με καλό αερισμό και όχι υπόγειο, όπως δηλαδή το κελί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανείς δεν έχει απαντήσει επίσημα στο αίτημά του. Έτσι, ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να μεταφερθεί σε διπλανό κελί και πέρασε τη χθεσινή νύχτα σε μια καρέκλα στον διάδρομο της πτέρυγας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να μπει σε κελί της ίδιας πτέρυγας, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης