Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το απόγευμα του Σαββάτου νότια της Κρήτης, αρκετοί μετασεισμοί έχουν σημειωθεί κοντά στο επίκεντρό της.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε στο zougla.gr πως «κάθε μέρα και για αρκετό καιρό θα σημειώνονται δεκάδες μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή» και συμπλήρωσε: «Το φαινόμενο της έντονης μετασεισμικής ακολουθίας παρακολουθείται, ενώ συνήθως μετά από έναν σεισμό της τάξεως των 6 R περιμένουμε και έναν μετασεισμό της τάξεως των 5 R».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μετασεισμοί είναι δεκάδες, καθώς το μέγεθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα η μετασεισμική ακολουθία.

Στις 10.26, κατά την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών νότια νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Δείτε πώς κατέγραψε τις μετασεισμικές δονήσεις ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Γαύδο)


(Δείτε πώς κατέγραψε τις μετασεισμικές δονήσεις ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στα Αντικύθηρα)

Μέσα από το Παρατηρητήριο Σεισμών του zougla.gr μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο, ενώ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τη σεισμική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 5,9 R νότια της Κρήτης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013, 19:26

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης