Συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη, οι οποίες ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η βροχή ήταν πιο έντονη κυρίως στην Ανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα.

Η σημερινή βροχή ήταν «ανάσα» για τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι την περίμεναν πώς και πώς για να ξεδιψάσουν οι καλλιέργειες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στο Ηράκλειο το πρωί του Σαββάτου η βροχή ήταν καταρρακτώδης και χρειάστηκε ιδιαίτερη προσοχή  για εκείνους που κινούνταν στο οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύσει το neakriti.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις που «κατά περιόδους θα είναι αυξημένες». Ωστόσο, σε αντίθεση με την Παρασκευή όπου το περισσότερο νερό “έπεσε” στις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Κρήτης, σήμερα «οι βροχές αυτές ευνοούν περισσότερο τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του νησιού».

 

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η έντασή τους θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 3 μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, η ελάχιστη τιμή της θα “πέσει” κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «στα ορεινά της Κρήτης η ελάχιστη τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη». Εξάλλου, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται μεταξύ 23 και 25 βαθμών Κελσίου.

Για την Κυριακή 20/10, αναμένονται κάπως καλύτερες καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με το Σάββατο. «Οι άνεμοι θα πνέουν και την Κυριακή γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις από 2 έως 3 μποφόρ», μας εξηγεί ο κ. Λέκκας. Σχετικά με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, ο μετεωρολόγος μάς λέει ότι θα φτάσουν έως τους «25 με 26 βαθμούς Κελσίου».

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης