Έντονο ενδιαφέρον για τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου, εκφράστηκε από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Jilin της Κίνας, η οποία, συνοδευόμενη από στέλεχος της Πρεσβείας στην Αθήνα, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στους τομείς Τουρισμού, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Αυτό εξάλλου τόνισαν τα μέλη της Κινεζικής αποστολής στον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη, επιζητώντας ουσιαστικά μια μόνιμη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίσκεψη αναφέρθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος είπε ότι η επίσκεψη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας, ήταν απόρροια συζήτησης που είχε στο παρελθόν ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Ελληνικο- Κινεζικό Σύνδεσμο.

«Οι Κινέζοι έχουν αναπτυγμένη την αρχαία Κινέζικη ιατρική που στηρίζεται σε βότανα. Στην περιοχή τους έχουν 320 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων από βότανα, από τα οποία μόνο δύο είναι κρατικά. Τα βότανα που χρησιμοποιούνται για πρώτη ύλη προέρχονται από την περιοχή τους, εκδήλωσαν όμως μεγάλο ενδιαφέρον για τα βότανα της Ηπείρου, για τα οποία ήδη είχαν ακουστά. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ήπειρο. Κάποτε ήμασταν πρωτοπόροι στα βότανα, αλλά τώρα έχουμε μείνει πίσω, καθώς πήγαμε στην κλασική ιατρική», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης