Έντονο βουλγαρικό ενδιαφέρον για την επιμέλεια της Μαρίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 14:42
Έντονο βουλγαρικό ενδιαφέρον για την επιμέλεια της Μαρίας
Το ενδιαφέρον της Βουλγαρίας να αναλάβει βουλγαρικό ίδρυμα την επιμέλεια της μικρής Μαρίας, γνωστοποίησε το βουλγαρικό κράτος στο Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο συνήλθε χθες προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού.

Στο δικαστήριο, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, προσήλθε ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας, όπως αναφέρεται στο σχετικό πρακτικό αναβολής.
Όπως είναι γνωστό, οι βιολογικοί γονείς του μικρού κοριτσιού είναι Βούλγαροι.

Κατόπιν αυτού και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας του φακέλου σύμφωνα με το νέα δεδομένα, ορίστηκε η 18η Μαρτίου 2014 ως νέα ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μαρία, η οποία είχε εντοπιστεί σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα Λάρισας, με εισαγγελική εντολή, βρίσκεται υπό την προσωρινή επιμέλεια του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ το ζευγάρι των αθίγγανων που εμφανιζόταν ως «γονείς» της είναι προφυλακισμένοι- στις φυλακές Κορυδαλλού η γυναίκα και Λάρισας ο άνδρας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 14:42