Εντόπισαν φορτίο με λαθραία τσιγάρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 16:53
Εντόπισαν φορτίο με λαθραία τσιγάρα
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές, έπειτα από τη σύλληψη τριών ανδρών στην Πιερία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και άνδρες του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησαν έφοδο σε πέντε «ύποπτα» φορτηγά αυτοκίνητα, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στα φορτηγά αυτοκίνητα -τρία εκ των οποίων έφεραν αριθμούς κυκλοφορίας αλλοδαπής και τα άλλα δύο πλαστές πινακίδες- ήταν φορτωμένα 177.240 πακέτα τσιγάρων, συσκευασμένων σε κούτες που δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τα διαφυγόντα κέρδη από τις κατασχεθείσες ποσότητες ανέρχονται -σύμφωνα με υπολογισμό των τελωνειακών Αρχών- στο ποσό των 519.000 €.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες τσιγάρων είχαν ξεφορτώσει περίπου 14 άτομα από άγνωστο σκάφος, το οποίο είχε προσεγγίσει την ακτή.

Οι δράστες, πλην των δύο που συνελήφθησαν, με την εμφάνιση των αστυνομικών και λιμενικών, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα, 52χρονος παρουσιάστηκε αυτόβουλα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 317 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Οι έρευνες για τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 17:19