Έφοδο στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών πραγματοποίησε, κάτω από άκρα μυστικότητα, το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία, για «κατέβασμα» και πιθανώς διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση και μόνο ότι στον ναό της Δικαιοσύνης διακινούνταν ή γινόταν downloading πορνογραφικού υλικού προκαλεί σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, διείσδυσαν στα αρχεία των υπολογιστών των υπαλλήλων και, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη, διαπίστωσαν ότι κάποιοι παρακολουθούσαν φωτογραφίες και video παιδικής πορνογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η έρευνα επικεντρώθηκε στους υπαλλήλους στο τμήμα του «Ποινικού Μητρώου», όπου κατά την ανάλυση στα ψηφιακά ίχνη βρέθηκαν υπολογιστές μέσω των οποίων έχει γίνει «κατέβασμα» σκληρού πορνό.

Αφαιρέθηκαν οι σκληροί δίσκοι και βρίσκονται στα εργαστήρια για περαιτέρω επεξεργασία. Οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή, στον οποίο έχουν πρόσβαση μόνο δύο υπάλληλοι του Εφετείου.

Όπως φαίνεται, η Δίωξη ξετυλίγει το κουβάρι μίας απίστευτης υπόθεσης, ακολουθώντας τα ίχνη παιδόφιλων, που κάτω από τη «μύτη» των Αρχών κρατούσαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας για  αρρωστημένα ένστικτα. Κόμβος, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα, το κτήριο του Εφετείου επί της οδού Λουκάρεως, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ξένες υπηρεσίες εντόπισαν τα ίχνη σε υπολογιστή που ανήκει στο Εφετείο και στη συνέχεια ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος ελέγχεται και πειθαρχικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης