Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 12:54
Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου φορτηγό όχημα με δύο επιβαίνοντες, σε κάθετο δρόμο της επαρχιακής οδού Ελιάς - Κοκκινιάς Τ.Δ. Γλυκόβρυσης, στην παραλία Καλαμάκι του Δήμου Ευρώτα.

Οι επιβαίνοντες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των λιμενικών οργάνων, βγήκαν από το όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 57χρονος συνοδηγός, ενώ ο οδηγός αναζητείται.

Παράλληλα, στην ίδια παραλία, εντοπίστηκε κοντά στην ακτή από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής αγροτικό μηχάνημα (τρακτέρ) που έφερε συρόμενη καρότσα, στην οποία υπήρχε ένας ηλεκτροκίνητος αεροσυμπιεστής, ενώ εφαπτόμενά της βρισκόταν ένας 12μετρος ταινιόδρομος που κατέληγε στη θάλασσα έχοντας τοποθετηθεί κάθετα προς αυτή.

Σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την παραλία Καλαμάκι, επιμελώς κρυμμένο και χωρίς επιβαίνοντες, δεύτερο φορτηγό όχημα, το οποίο είχε σπασμένο το τζάμι του οδηγού με τα κλειδιά στον διακόπτη εκκίνησης.Ακολούθησε έλεγχος στους ωφέλιμους χώρους του, όπου βρέθηκαν 210 κουτιά λαθραίων τσιγάρων (42.000 τσιγάρα συνολικά), διαφόρων τύπων χωρίς να φέρουν την ενδεικτική ταινία πληρωμής του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Επίσης, προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων εντόπισε στην περιοχή Ελιά έναν 34χρονο χωρίς να φέρει αποδεικτικά της ταυτότητάς του και τον παρέδωσε στο Λιμεναρχείο Γυθείου, όπου συνελήφθη και διερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση.Σύμφωνα με την έκθεση προσδιορισμού που συντάχθηκε από το Τελωνείο Γυθείου, το ποσό των δασμολογικών επιβαρύνσεων ανέρχεται περίπου στα 6.801,15 ευρώ.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ενώ αναζητούνται κατά την αυτόφωρη διαδικασία οι φερόμενοι ιδιοκτήτες αυτών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 13:59