Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012, 00:09
Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο
Μετά από πολυήμερη και ευρεία επιχείρηση που συντόνισε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Κρατικής και Δημόσιας Ασφάλειας και στελεχών του Κλάδου Επιχειρήσεων καθώς και με τη συνεργασία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και των εναερίων και κεντρικών και περιφερειακών πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην παραλία «ΓΛΩΣΣΑ ΒΑΤΑΚΙΟΥ» Δήμου Ευρώτα και σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή φορτηγό όχημα έμφορτο με λαθραία τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία πληρωμής του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, στην ανωτέρω περιοχή εντοπίστηκε αγκυροβολημένο το φουσκωτό σκάφος «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Τ.Γ. 157 καθώς και το «LADY G» σημαίας Sao Tome, εντός του οποίου βρέθηκε μία  κούτα λαθραίων τσιγάρων ίδιας μάρκας με τα εντοπισθέντα στο φορτηγό όχημα καθώς και μία ταυτότητα ενός άνδρα 40 ετών.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος είχε προσέλθει, πρωινές ώρες σήμερα, στο Α.Τ. Μολάων ο οποίος είχε δηλώσει κλοπή των προσωπικών του εγγράφων και στη συνέχεια προσήχθει στο Λιμεναρχείο Γυθείου όπου και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, συνελήφθη 37χρονος ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό όχημα.

Από πρώτη καταμέτρηση που διενεργήθηκε από το Τελωνείο Γυθείου η ποσότητα των κατασχεθέντων τσιγάρων ανέρχεται σε περίπου 950 χαρτοκιβώτια, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 764.000 ευρώ περίπου.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν το φορτηγό όχημα και τα φουσκωτά σκάφη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012, 00:09