Αδάμ Αλεξόπουλος

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Άγιος Νεκτάριος», λίγα μέτρα από τον προβλήτα, ένα 5χρονο κορίτσι Ρομά να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλοίαρχος, στις 16:05, ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και σε λίγα λεπτά μετέβησαν στο σημείο στελέχη λιμενικού φυλακίου, τα οποία εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη από τη θάλασσα. Αμέσως της παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και μετά από αρκετή προσπάθεια τα κατάφεραν, με την 5χρονη να ανακτά τις αισθήσεις της.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου μετέφερε το ανήλικο κορίτσι στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Όμως, μετά τις πρώτες βοήθειες κρίθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και δόθηκε εντολή να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργούν την προανάκριση εντόπισαν την 37χρονη μητέρα της μικρής, τη συνέλαβαν και σχημάτισαν δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αλλά και πριν από αυτήν, όπως πληροφορίες αναφέρουν, η μητέρα, που αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, είτε δεν είχε αντιληφθεί την απουσία του παιδιού της, είτε απλώς δεν είχε ζητήσει βοήθεια, μέχρι που εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Άγιος Νεκτάριος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης