Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκε την Πέμπτη σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ως «υπεύθυνος» του χώρου 27χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και 51χρονη, η οποία τον είχε εκμισθώσει. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις –κατά περίπτωση– παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε οι δράστες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας με σκοπό την αποφυγή ελέγχων από τις διωκτικές Αρχές. Συγκεκριμένα η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας ενώ είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, αποτελούμενο από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου.

Από την έρευνα που έγινε στο χώρο διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 19 πλήρης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με λογισμικό τυχερών παιγνίων καθώς και τέσσερα (4) παιγνιομηχανήματα, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-επτά κάμερες εξωτερικά και εντός του καταστήματος,
-οθόνη εσωτερικά της εισόδου,
-καταγραφικό ψηφιακό εσωτερικά του καταστήματος,
-οθόνη εντός του καταστήματος,
-καταγραφικό εντός του καταστήματος,
-χρηματικό ποσό,
-ένα ζεύγος τυχερά ζάρια,
-εκατό μάρκες διαφόρων χρωμάτων και ποσών,
με ιδιόχειρες σημειώσεις,
-πλήρης Η/Υ (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι) συνδεδεμένος με δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ και εξυπηρετητής διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης