Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στον εντοπισμό και στη σύλληψη του Αλβανού συζυγοκτόνου Τζέιμς Κλόντ Λέσι προέβη το πρωί της Κυριακής η αστυνομία στη Χαλκιδική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μικρό Φοίβο και τον Λέσι κοντά στο χωριό ΟρμύλιαΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον μικρό Φοίβο και τον Λέσι κοντά στο χωριό Ορμύλια, εκεί όπου ζούσε και έγινε το φονικό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης του εγκλήματος εντοπίστηκε μέσα σε φυτώριο, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα άντρα ο οποίος ισχυριζόταν πως είδε τον συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής να περιφέρεται μαζί με τον μικρό Φοίβο σε ελαιώνες σε απόσταση ενός χιλιόμετρου από το χωριό.

«Περιπλανιόταν στην περιοχή – Το κρησφύγετό του είχε ερευνηθεί ξανά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο μικρός Φοίβος είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα βρίσκεται με τους παππούδες του, ενώ ο συλληφθείς κρατείται στην Ασφάλεια Πολυγύρου.

«Ο δράστης περιπλανιόταν τις περισσότερες ημέρες στην περιοχή. Επιχείρησε να έρθει στη Θεσσαλονίκη, έβλεπε ότι υπήρχαν μπλόκα και ξαναγύριζε πάλι πίσω. Στην καλύβα όπου εντοπίστηκε πήγε την τελευταία στιγμή. Για να ξαναγυρίσει τόσο κοντά στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία, πιθανόν να είχε σκοπό να παραδοθεί, αν και δεν έχει πει κάτι τέτοιο» επισημαίνουν αστυνομικές πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

«Παραδίνομαι»

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το φυτώριο στο οποίο εντοπίστηκε τελικά ο 33χρονος τις προηγούμενες ημέρες είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη.

«Είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη το σημείο όπου βρέθηκε. Επιπλέον, δεν έχει την υποδομή να μείνει κανείς μέσα στην καλύβα που βρίσκεται εκεί. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και πήγε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

»Ο δράστης κατά στη σύλληψή του δεν αντιστάθηκε. Το μόνο που είπε είναι “παραδίνομαι”, ενώ πρόσθεσε ότι γύριζε με το παιδί από καλύβα σε καλύβα και συναντούσε πολλά μπλόκα» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα σε αγροτική περιοχή της Ορμύλιας Χαλκιδικής ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητούνταν ως δράστης της ανθρωποκτονίας της συζύγου του η οποία βρέθηκε νεκρή την 6η Ιανουαρίου 2016. Μαζί του ήταν και το ανήλικο τέκνο του.

Ξεσκονίζουν το φυτώριο όπου εντοπίστηκε

Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τo φυτώριο όπου εντοπίστηκε ο Αλβανός συζυκτόνος, προκειμένου, όπως αναφέρει το seleo.gr, να διαπιστώσουν αν ο δράστης δέχτηκε βοήθεια από άλλα άτομα όλες αυτές τις ημέρες που καταζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε από πολίτη στο συγκεκριμένο φυτώριο και προσπάθησε να διαφύγει όταν έγινε αντιληπτός. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ο μικρός Φοίβος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. 

Το χρονικό του θρίλερ

To σπίτι όπου διεπράχθη το φονικόΤο θρίλερ της αναζήτησης του 33χρονου συζυγοκτόνου Λέσι Τζέιμς Κλοντ ξεκίνησε ανήμερα των Θεοφανίων, όταν ο άνδρας δολοφόνησε με τρεις μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη Χαλκιδική, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου τους, ηλικίας 6,5 ετών, ενώ στη συνέχεια άρπαξε τον μικρότερο γιο του, 4,5 ετών, και διέφυγε.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του η αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα είχε αποκαλύψει το zougla.gr στις 9 Ιανουαρίου για αυτή την οικογενειακή τραγωδία, καθώς και την ιστορία της αδικοχαμένης 41χρονης Στέλλας, που βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του συζύγου της.

Η αδικοχαμένη Στέλλα

Η οικογενειακή επιχείρηση, η ερωτική απογοήτευση και η γνωριμία με τον Λέσι

Κόρη αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στην εμπορία φυτών, η Στέλλα απολάμβανε τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας.

«Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για την οικογένειά της. Ο πατέρας της, Πόντιος από τη Θεσσαλονίκη, παντρεύτηκε στην Ορμύλια. Με τη σύζυγό του έκαναν δύο παιδιά. Όλοι μαζί δούλευαν στο φυτώριο. Εργατικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, αγαπούσαν τους μετανάστες και έδιναν δουλειά σε πολύ κόσμο» είχε αναφέρει οικογενειακός φίλος στο zougla.gr.

«Η Στέλλα ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας, πραγματικό αστέρι. Μια πανέμορφη και μορφωμένη κοπέλα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Για πολλά χρόνια είχε σχέση με έναν άνδρα, με τον οποίο συζούσε. Ο χωρισμός τους την επηρέασε πολύ. Απογοητεύτηκε από την εξέλιξη της σχέσης της. Αδύναμη όπως ήταν, ερωτεύτηκε τον Λέσι, που εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση» είχε σημειώσει κάτοικος της περιοχής, που γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις.

Τα πρώτα σύννεφα και ο χωρισμός

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής είχε περιγράψει τη σχέση της άτυχης Στέλλας με τον σύζυγο της, από τα χέρια του οποίου έμελλε να βρει φριχτό θάνατο.

«Η οικογένεια της Στέλλας είχε αντιρρήσεις για τη σχέση της με τον Λέσι, αλλά δεν της στάθηκε εμπόδιο. Αντιθέτως, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας τον στήριξε όσο μπορούσε. Τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της επιχείρησης τον φώναζαν “αφεντικό”. Μάλιστα, με έξοδα των γονιών της αδικοχαμένης Στέλλας απέκτησε μελίσσια και προσωπική περιουσία».

Παρόλο που το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους δεν άργησαν να φανούν. Με το πέρασμα του χρόνου, ο δράστης άρχισε να γίνεται βίαιος και να καταπιέζει την 41χρονη. «Δεν την άφηνε να ψωνίζει, να μιλάει με άλλους ανθρώπους, ενώ της έκρυβε τα κέρδη που αποκόμιζε από τα μελίσσια» είχε υπογραμμίσει ο οικογενειακός φίλος.

Ωστόσο, τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν την εμφάνισή του έκανε ένα πρόσωπο από το παρελθόν του Λέσι. «Τον Φεβρουάριο ήρθε στην Ελλάδα μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η νονά του δολοφόνου. Όπως είπε, τον είχε βαφτίσει όταν εκείνος ζούσε στην Αγγλία. Μάλιστα, τον αποκαλούσε Αρμάντο, παρόλο που εδώ τον γνωρίζαμε ως Τζέιμς ή Κλοντ. Τότε άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα από το παρελθόν του. Μάθαμε ότι από την Αγγλία είχε απελαθεί εξαιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων του, που σχετίζονταν με όπλα και ναρκωτικά».

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η Στέλλα έλαβε τη μοιραία -όπως αποδείχθηκε- απόφαση να βάλει τέλος στον γάμο τους. Έτσι, τον Αύγουστο του ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι τους.

Οι εκβιασμοί και οι φόβοι για τη ζωή της

Μετά τον χωρισμό, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άσχημη τροπή, σύμφωνα με τον άνθρωπο που έλυσε τη σιωπή του, προκειμένου να ρίξει φως στις σκοτεινές πλευρές της ιστορίας.

«Ο πατέρας της κοπέλας δεν ήθελε να μείνει στον δρόμο. Του έδωσε τα μελίσσια, φορτηγό και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όμως τον απομάκρυνε από την οικογενειακή επιχείρηση. Φρόντισε ωστόσο να του βρει δουλειά σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου έπαιρνε καλά χρήματα. Εκείνος είχε συνηθίσει στην προηγούμενη ζωή και δεν ήθελε να εργάζεται ως υπάλληλος. Έτσι, συχνά πυκνά εκβίαζε την εν διαστάσει σύζυγό του για να του δίνει χρήματα. Αρχικά, η Στέλλα τού έδωσε 5.000 ευρώ. Ο Λέσι ταξίδεψε στην Ιταλία και όταν του τελείωσαν τα λεφτά ζήτησε και πάλι. Ο πεθερός του προσπαθούσε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.»

Όλα όμως έδειχναν ότι η κατάσταση όδευε πλέον εκτός ελέγχου. Τότε η μητέρα της 41χρονης άρχισε να εκφράζει φόβους για τη ζωή της κόρης της, ενώ ο πατέρας της την παρότρυνε να απευθυνθεί στην αστυνομία, με την ίδια να αρνείται, φοβούμενη ότι θα εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.

Το ίδιο διάστημα ο Λέσι μπαινόβγαινε στο σπίτι της γυναίκας και έπαιρνε τα παιδιά του χωρίς καν να ενημερώσει τη μητέρα τους.

«Όλα έγιναν σε ένα λεπτό»

Τη μοιραία μέρα ο Λέσι εμφανίστηκε στο σπίτι της οικογένειας. Χαιρέτησε την πεθερά του, με την οποία συναντήθηκε στις σκάλες του σπιτιού, και βιαστικά προχώρησε προς το διαμέρισμα της αδικοχαμένης 41χρονης.

«Δεν έγινε ούτε καβγάς ούτε τίποτα άλλο από όσα ακούγονται. Μπήκε στο διαμέρισμα, την έπιασε από το στόμα και της έκοψε τον λαιμό. Στη συνέχεια της έδωσε άλλες επτά μαχαιριές. Μέσα σε ένα λεπτό είχαν όλα τελειώσει» αναφέρει ο κάτοικος της περιοχής στο zougla.gr και συμπληρώνει: 

«Το μεγάλο παιδί της οικογένειας μπήκε στο διαμέρισμα και αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή, ενώ ο φονιάς είδε μπροστά του τον Φοίβο, που ετοιμαζόταν να πάει βόλτα με ένα φιλικό ζευγάρι, και τον άρπαξε, μάλλον για να τον χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινη ασπίδα».

«Εδώ όλοι αγωνιούμε για τον Φοίβο. Είναι επικίνδυνος. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να του κάνει».

«Έσπασε το μαχαίρι από τη μανία του δράστη»

Σοκάρει η αγριότητα του εγκλήματος που συγκλονίζει τη μικρή κοινωνία της Ορμύλιας. Μιλώντας στο zougla.gr, οικογενειακός φίλος του θύματος είχε υπογραμμίσει ότι, από τις επτά μαχαιριές που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα, η τελευταία ήταν στο κεφάλι της. «Ήταν τέτοια η μανία του δολοφόνου, που το μαχαίρι έσπασε και η λάμα έμεινε καρφωμένη στο κρανίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο δολοφόνος το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος. Δούλευε περιστασιακά σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση της αδικοχαμένης Σ.Μ.» πρόσθεσε.

Ο καταζητούμενος με τα δύο παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης