Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων για την καταπολέμηση της διάδοσης και της παράνομης εμπορίας πυροτεχνημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, εντοπίστηκε χθες (12.04.2017) το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, παράνομο εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη από αστυνομικούς ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος σε πρόχειρη εγκατάσταση στην κατοικία του, διέθετε αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παράνομη κατασκευή και χρήση πυροτεχνημάτων.



Συγκεκριμένα κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες διαφόρων διαστάσεων και διαμετρημάτων εκ των οποίων (7) σταθερά προσαρμοσμένοι σε αυτοσχέδια ξύλινη βάση.
Έντεκα καπνογόνα ημέρας.
Εξήντα τέσσερα πυροτεχνήματα.
Τρεις σωλήνες εκτόξευσης με ηλεκτρική πυροδότηση.
Έξι φωτοβολίδες, εκ των οποίων μία με προσαρμοσμένο ηλεκτρικό σπίρτο.
Δεκαπέντε μασούρια με μείγμα πυροτεχνικής σύνθεσης.
Δεκαέξι τεμάχια από ταχύκαυστο φυτίλι.
Aυτοσχέδιος μηχανισμός ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης.
Mηχανισμός ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης με τέσσερις δέκτες και πομπό.
Έντεκα ηλεκτρικά σπίρτα.
Ένα φλόγιστρο, πομποδέκτες και άλλα.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κ και εμπορία πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων τονίζεται ότι:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, χωρίς άδεια απαγορεύεται.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, θα συνεχισθούν καθ όλη την διάρκεια την εορταστικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης