Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων παντός είδους, εντοπίσθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν, μέλος διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ επιπλέον αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα της Κυψέλης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων. Τα έγγραφα που πλαστογραφούσαν (διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες οδήγησης, άδειες διαμονής, υπηρεσιακά σημειώματα κλπ) προορίζονταν για τη νομιμοποίηση της παραμονής τους καθώς και για την προώθηση των ενδιαφερομένων από και προς τη χώρα μας.

Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές πλαστικών καρτών, θερμοκολλητές εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνημα scanner , σφραγίδες και μήτρες σφραγίδων καθώς και διάφορα εργαλεία (κοπίδια, χαρακτικά, ασημοτυπίες κτλ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

– δεκατρία διαβατήρια διαφόρων χωρών,
– τέσσερα ημιτελή διαβατήρια,
– 21 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
– δύο άδειες διαμονής Ελλάδας,
– πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου,
– 500 κενές-ασυμπλήρωτες πλαστικές κάρτες και
φορητή συσκευή αποθήκευσης ( USB ) περιέχον ψηφιακά ταξιδιωτικά έγγραφα, εντυπώματα σφραγίδων και φωτογραφίες διαβατηρίων

 Όπως διακριβώθηκε 13 από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα είχαν καταχωρηθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος αποτελούσε μέλος διεθνούς κυκλώματος παράνομης προώθησης μεταναστών και ήρθε στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη ομοεθνή του, ο οποίος ήταν ομοίως μέλος διεθνούς και πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία ΕΡΜΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης