Εντοπίστηκε στην Κυψέλη οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 15:13
Εντοπίστηκε στην Κυψέλη οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων
Ένα οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε το πρωί της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Συνελήφθη ένας 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ενώ συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι τρείς επιπλέον αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας υπήκοος Ιράν, ένας Αφγανιστάν και ένας Πακιστάν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της διευκόλυνσης της παράνομης εισόδου-εξόδου στη χώρα μας προσώπων τρίτων χωρών, καθώς και για κατοχή εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ειδικότερα, ύστερα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, για υπόθεση διακίνησης πλαστών εγγράφων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων. Εντοπίσθηκε επιπλέον διαμέρισμα στην Κυψέλη, εντός του οποίου είχαν εγκαταστήσει ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά και κάθε είδους νομιμοποιητικά για την παραμονή στη Χώρα μας έγγραφα, τα οποία πωλούσαν στους ενδιαφερόμενους, έναντι χρηματικού ποσού ύψους από 500 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την φερόμενη ως Χώρα έκδοσης.

Για το σκοπό αυτό είχαν εγκαταστήσει στην οικία του συλληφθέντα στην Κυψέλη, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από:

-δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
-δύο εκτυπωτές
-έναν  θερμοκολλητή
-τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης ( USB )
-διάφορα εργαλεία παραχάραξης εγγράφων.
Από την έρευνα στο διαμέρισμα, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

-εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία με ταξιδιωτικά έγγραφα
-πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου
-δύο έντυπα δελτία ταυτότητας Ρουμανίας
-μία  έντυπη άδεια ικανότητας οδήγησης Ελλάδος
-δύο κινητά τηλέφωνα
-το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ

Ο αναζητούμενος υπήκοος Ιράν, είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ σε βάρος του Αφγανού υπηκόου εκκρεμεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 15:13