Φυτεία με 401 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Για την καλλιέργεια της φυτείας συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ένας άνδρας, 39 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ αναζητείται κι ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά συνελήφθη κι ένας 36χρονος,ο οποίος είχε μεταβεί στη φυτεία προκειμένου να παραλάβει ποσότητα κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου ο 22χρονος να κινείται πεζός και να μεταφέρει ποσότητα κάνναβης βάρους 15 κιλών. Ωστόσο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, την απέρριψε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο, προσήλθε λίγο αργότερα με όχημα ο 36χρονος, προκειμένου, όπως προέκυψε, να παραλάβει τον 22χρονο καθώς και την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης, και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Γυθείου, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από 401 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, στον χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 10,6 κιλών.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία την καλλιεργούσαν ο 22χρονος και ο 39χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 80,1 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 62,5 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης