Φυτεία, αποτελούμενη από 278 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης επιχείρηση και εξερεύνηση στην εν λόγω περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν τέσσερις παράπλευροι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά 278 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως πρόεκυψε, στους προαναφερόμενους χώρους καλλιεργούνταν ακόμη 626 δενδρύλλια, τα οποία είχαν περισυλλέξει και αποξηράνει σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, σε αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχαν εγκαταστήσει στον χώρο της φυτείας.

Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, 88 κιλά κάνναβη, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, κάλυκας κυνηγετικού όπλου, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας και τη φύλαξή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης