Σύμβαση για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν ο νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος, και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, ΑΝΑΥΡΟΣ ΑΤΒΕΕ. Πρόκειται για έργο που θα εξυπηρετεί επιβατηγά, τουριστικά και αλιευτικά σκάφη.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντινομάρχης, Ιωάννης Τζίτζιος, όταν το έργο ολοκληρωθεί, το λιμάνι θα μπορεί να υποδέχεται ακόμη και τέσσερα κρουαζιερόπλοια ημερησίως, περίπου 100 ιδιωτικά τουριστικά σκάφη (γιοτ) και ισάριθμα αλιευτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες αναμένεται να περατωθούν έως το τέλος του 2010, αν και τα έργα μέσα στη θάλασσα θα σταματήσουν προσωρινά κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική κίνηση.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού κατά πλάτος και μήκος και η δημιουργία δεύτερης προβλήτας, κάθετης προς την ακτή, όπου θα δημιουργηθεί «λεκάνη ασφαλείας» για τα φιλοξενούμενα σκάφη. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης