Μέσα στον Απρίλιο θα λειτουργήσει το πρώτο από τα Κέντρα Φιλοξενίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τις οργανώσεις μεταναστών να δηλώνουν ότι στηρίζουν τα  σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φτάνει, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους, τα Κέντρα να τηρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι των οργανώσεων με τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο θέμα των προδιαγραφών λειτουργίας των εν λόγω Κέντρων Φιλοξενίας στάθηκε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Ελλάδος – Πακιστάν, Σαδιέντ Μοχάμεντ Τζαμίλ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει βελτιωθεί η συνεργασία τους με τις πρεσβείες, οι οποίες δίνουν έγγραφα για επαναπατρισμό μη νόμιμων μεταναστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών θα λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο, για να προσθέσει ότι όποιος μετανάστης δεν είναι νόμιμος δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αμυγδαλέζα 820 μετανάστες

Εν τω μεταξύ, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, προχωρούν ολοταχώς οι εργασίες στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να εγκατασταθεί το πρώτο κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών.

Εκεί θα φιλοξενηθούν συνολικά 820 μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Πρόκειται για έκταση στο στρατόπεδο ΕΛ.ΑΣ. στην οποία είναι εγκατεστημένα 250 κοντέινερ, που διαθέτουν ρεύμα, νερό και αποχέτευση.

Κάθε κοντέινερ μεγέθους 28 τ.μ. θα φιλοξενεί 4 μετανάστες. Ο ένας χώρος θα χρησιμοποιείται για ύπνο σε δύο διώροφα κρεβάτια και ο άλλος χώρος του οικίσκου για εστίαση και ψυχαγωγία.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία 15 πτερύγων συνολικής δυναμικότητας 820 μεταναστών, οι οποίες θα έχουν διαδρόμους πρόσβασης και ελέγχου, εγκατάστασης φυλακίων για τις σκοπιές, καθώς και χώρους προαυλισμού περίπου 350 τ.μ. ανά πτέρυγα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα υπάρξει και ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης