Επανεξέταση του ορίου των επτά μέτρων για τα φουσκωτά που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για ερασιτεχνική αλιεία ή κολύμβηση των επιβατών στην ανοικτή θάλασσα χωρίς να προσεγγίσουν νησιά ζητεί η Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.

Μάλιστα η Ομοσπονδία απέστειλε σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην οποία αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριε Υπουργέ,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών απαρτίζεται από 14 Ομίλους φουσκωτών σκαφών από το σύνολο της επικράτειας, οι οποίοι εκτός των άλλων, είναι αρωγοί όποτε τους ζητηθεί στο έργο των Λιμεναρχείων και της Πολιτικής Προστασίας.

Μετά τις εξαγγελίες της 4ης Μαΐου κατά την καθημερινή ενημέρωση στην τηλεόραση για μέτρα που αφορούν τον κορωναιό , αναφέρατε ότι θα επιτραπεί ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών έως 7 μέτρα για ερασιτεχνική αλιεία ή κολύμβηση των επιβατών στην ανοικτή θάλασσα χωρίς να προσεγγίσουν νησιά κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της αναγκαιότητας των περιοριστικών μέτρων θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε το όριο των 7 μέτρων όσον αφορά τον απόπλου των ιδιωτικών φουσκωτών σκαφών για ερασιτεχνική αλιεία ή κολύμβηση στην ανοικτή θάλασσα και αυτό διότι το σύνολο των φουσκωτών σκαφών δεν υπερβαίνει τα 10 μέτρα και ο διαχωρισμός πραγματικά δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΟΜΟΦΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ., ιδρύθηκε το 2008. Είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη επιδοτούμενο, με σκοπό την εκπροσώπηση και τον συντονισμό ενεργειών υπό ένα εθνικό συντονιστικό φορέα, των Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών. Μέλη στην ΕΟΜΟΦΣ είναι σήμερα δεκαπέντε όμιλοι στην επικράτεια, με προοπτική την συμμετοχή στην Ομοσπονδία όλων των Ομίλων της Ελλάδας.

Επιδιώξεις της Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ. είναι:

– Η ανάδειξη των δραστηριοτήτων των Ομίλων-Mελών, που αφορούν κοινωνική, οικολογική,  τουριστική, πολιτιστική προσφορά καθώς και ηθική στήριξη των νησιών μας της άγονης γραμμής.

– Η συνεργασία με την Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα όργανα για την αξιοποίηση των Ομίλων, σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης στα θέματα πολιτικής προστασίας και προώθηση της ιδέας και την ευαισθητοποίηση για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού.

– Η μεγαλύτερη τουριστική προβολή της πατρίδας μας.

– Η συνεχής εκπαίδευση για την βελτίωση της ικανότητας και της ορθής συμπεριφοράς στη θάλασσα, κυρίως μέσω ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών καθώς και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και πνεύματος αλληλεγγύης.

– Η ανάπτυξη πνεύματος Ναυτοσύνης και η προστασία του θαλασσίου Περιβάλλοντος με συνέδρια, σεμινάρια, προβολές και σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης