Αιωνόβιες ελιές στην Ιερά οδό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Αθηναίων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 12:24
Αιωνόβιες ελιές στην Ιερά οδό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Αθηναίων

Συμμετέχοντας με έμπρακτο τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού δεκάδες ελιές που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» από την περιοχή της Ακράτας στην Αχαΐα.

Τα δέντρα, ορισμένα από τα οποία είναι σχεδόν αιωνόβια, ενώ τα περισσότερα έχουν ηλικία από 40 ως 60 χρόνια, μεταφυτεύτηκαν στην Αθήνα, αφού προηγουμένως αφαιρέθηκαν από τον χώρο που βρίσκονταν τις προηγούμενες δεκαετίες,  λόγω των έργων που κάνει η «ΕΡΓΟΣΕ» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συνολικά 30 μεγάλες εντυπωσιακές ελιές φυτεύονται σε παρτέρια της Ιεράς Οδού, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα φυτεύσεις και στη νησίδα του δρόμου. Στόχος της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι να μεταφυτευτούν περίπου 100 μεγάλες ελιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα, ενώ συνολικά σε ολόκληρη την πόλη αναμένεται να έχουν φυτευτεί περισσότερα από 2.000 δέντρα, εμπλουτίζοντας σημαντικά το πράσινο που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας. Παράλληλα εξελίσσεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για νέους πνεύμονες πρασίνου, ιδιαίτερα σε γειτονιές όπου τους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι η μόνη που εξελίσσεται από τον Δήμο Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή ημέρα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», συνεργεία των εταιρειών «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ», «HUSQVARNA» και «ΒΙΟΛΙΑΠ ΑΤΕΒΕ», περιποιήθηκαν ένα μέρος των χώρων πρασίνου στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη φυσική ομορφιά του.

Επίσης ο Δήμος Αθηναίων σάς καλεί να δοκιμάσετε το Instagram filter που σχεδίασε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ενημέρωσή τους για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. #EUGreenDeal @europedirectcityofathens #worldenvironmentday #timefornature

«Στόχος μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα στην Αθήνα γιορτή για το περιβάλλον. Δεν είναι ευχή. Είναι καθημερινή προσπάθεια να γίνει η πρωτεύουσα φιλική προς το περιβάλλον με κάθε τρόπο, στην καθημερινότητά της. Αυτό κάνουμε με τον Μεγάλο Περίπατο και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου. Αυτό κάνουμε με την πραγματική ανακύκλωση που έχει ξεκινήσει, αλλά και με την καθημερινή φροντίδα του πρασίνου της πόλης. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σε αυτή την προσπάθεια, φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στον χώρο στον οποίο έγινε η φύτευση των δέντρων στην Ιερά Οδό.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 12:49