ΕΟΠΥΥ: «Εις βάρος των ασφαλισμένων η επίσχεση εργασίας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, 15:50
ΕΟΠΥΥ: «Εις βάρος των ασφαλισμένων η επίσχεση εργασίας»
Αντισυμβατική και κατά των ασφαλισμένων θεωρεί ο ΕΟΠΥΥ την απόφαση των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα.

«Οι λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι και προσχηματικοί. Συγκεκριμένα, όλοι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους έχει ήδη αποπληρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, ύψους 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταβολή των οφειλόμενων» σημειώνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

«Η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων, συνιστά μονομερή παραβίασή τους και θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων όσους την εφαρμόσουν. Καλούμε όλους όσοι έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουμε τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το περιεχόμενο των συμβάσεών μας» προσθέτει ο Οργανισμός.

Διαβάστε επίσης: Εμπάργκο και των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, 14:55Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, 15:50