Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν φέτος τα Ποσειδώνια, στις 7 και 8 Σεπτεμβριου, στο Βαρικό Πιερίας, μια γιορτή δίπλα στη θάλασσα, από τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της «ελληνικής πατρώας θρησκείας». 

Εκτός από την τελετή με ορφικούς ύμνους, με σπονδές και προσφορές προς τιμήν του Ποσειδώνος και των υπόλοιπων θαλάσσιων θεοτήτων, το κονό που συγκεντρώθηκε από όλα τα μέρη της Ελλάδος, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Ομήρου (κείμενο και σκηνικά του συγγραφέα – ερευνητή Μιχάλη Καλόπουλου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε συμπόσιο με ποιητικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη και έντεχνη ελληνική μουσική,ενώ την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε Τελετή Ηλιοδίτης και στη συνέχεια Ονοματοδοσίες με το τυπικό της ελληνικής θρησκείας, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

Τα Ποσειδώνεια τείνουν πια να γίνουν θεσμός και γιορτάζονται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Ο Διοργανωτής Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”, με έδρα την Θεσσσαλονίκη ,ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν τα Ποσειδώνια.

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης