Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τις διαδικασίες υπαγωγής πράξεων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους για τα μέτρα «Υδατοκαλλιέργεια» & «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Πρόκειται για τα ΦΕΚ 604 & 605 Β΄/ 5.3.12, η δημοσίευση των οποίων σημαίνει ουσιαστικά και την έναρξη της διαδικασίας υποβολής φακέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιουλίου του 2012. Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του μέτρου της υδατοκαλλιέργειας είναι: παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια παραδοσιακών υδρόβιων οργανισμών ή και νέων ειδών εμπορικής αξίας εδώδιμων και μη, όπως διακοσμητικά είδη ιχθύων, φύκια σπόγγοι καθώς και βάτραχοι.

Σκοπός του μέτρου της μεταποίησης και εμπορίας είναι: παραγωγικές επενδύσεις για μονάδες παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων.

Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών για την περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή εντός στόχου σύγκλισης) ανέρχεται σε 60% για τη δράση «Υδατοκαλλιέργεια» και 50% για τη δράση «Μεταποίηση και Εμπορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιδιωτική συμμετοχή δύναται να αποτελείται από την ίδια συμμετοχή και τραπεζικό δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 5% του προϋπολογισμού του έργου.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης