Το κύμα ζέστης θα επιμείνει έως και την Τετάρτη, ενώ από τον Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ).

Το ευρισκόμενο σε εξέλιξη παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών την Παρασκευή και το Σάββατο επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή επηρέασε έντονα τα δυτικά ηπειρωτικά. Σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στους 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει σήμερα Δευτέρα με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φθάνουν τα 5 μποφόρ.

Πολύ υψηλός έως ακραίος κατά τόπους, σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών στη Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Νότια Κρήτη και κατά κύριο λόγο στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης