Στον αποκλεισμό των γραμμών του τρένου στον σιδηροδρομικό σταθμό Αμυνταίου προχώρησαν το πρωί ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να παρεμποδίσουν επ’ αόριστον τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση, όπως επισημαίνουν, των υποσχέσεων για την επαναλειτουργία της γραμμής για το επιβατικό κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα πλέον, μετά την υπομονή που κάναμε για την επαναλειτουργία του τρένου και, αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ, αποφασίσαμε να κλείσουμε τις γραμμές, για να μη λειτουργήσει ούτε η εμπορική αμαξοστοιχία» εξηγεί ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διατηρείται η λειτουργία της εμπορικής γραμμής που επιφέρει σημαντικά κέρδη και να μη συμψηφίζεται με τη λειτουργία της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ώστε να εξυπηρετείται και το κοινό.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε για το θέμα έγινε την Τετάρτη 4 Μαΐου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, «ο οποίος, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για τον αποκλεισμό των γραμμών, δήλωσε ότι συναινεί στον συνυπολογισμό, από λογιστές της εταιρείας και του δήμου, του κόστους επαναλειτουργίας της επιβατικής γραμμής Έδεσσας – Αμυνταίου και Αμυνταίου – Φλώρινας».

«Επιθυμούμε να βρεθεί το πραγματικό κόστος λειτουργίας, ώστε να αποδείξουμε πως η γραμμή δεν είναι ελλειμματική. Την ερχόμενη Τρίτη θα ορίσουμε λογιστή, ωστόσο, εάν δεν επαναλειτουργήσει η επιβατική αμαξοστοιχία, δεν πρόκειται να επιτρέπουμε τη διέλευση της εμπορικής» πρόσθεσε ο κ. Ιωσηφίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης