Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που αναγκάζονται να διακόπτουν τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά ολοένα και περισσότεροι πολίτες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή αναγκαστικά ακολουθούν αυτήν την οδό, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

Σύμφωνα με το thebest, Πατρινός υπέστη οξύ έμφραγμα, όταν αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμμετοχή του ασθενούς σε μηνιαία βάση για την προμήθεια των φαρμάκων ήταν 30 ευρώ, ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει. Έτσι, διέκοψε τα φάρμακά του και έπειτα από 3 ημέρες μάς ήρθε με οξύ έμφραγμα» επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο περιστατικό που κατέγραψε η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι την ίδια ώρα η κρίση λόγω του στρες προκαλεί περισσότερα καρδιακά νοσήματα, δεν επιτρέπει σε πολλούς τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, ενώ 1 στους 5 που προσέρχονται στο νοσοκομείο του Ρίου είναι ανασφάλιστος, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι η επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής του ΠΓΝΠ είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ μετέρχεται πρωτοποριακές μεθόδους που έχουν διεθνή εφαρμογή.

Αυτές θα παρουσιαστούν στο 11ο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει το Καρδιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καρδιολογίας ΝΔ Ελλάδας από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης