Μετά την τριετή αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της μετατροπής του σε «Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών» το καλοκαίρι του 2012, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής επανακτά από εφέτος τη βασική του αποστολή.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειλημμένη απόφαση για την επαναλειτουργία του Τμήματος ως δομής εκπαίδευσης για δόκιμους αστυφύλακες, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 18ης Οκτωβρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί και η υποδοχή των πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων της περιόδου 2015-2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ακριβής αριθμός των νέων κατατασσόμενων θα οριστεί με νέα διαταγή. Προς κατάταξη θα είναι οι υποψήφιοι που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013 και του 2014. Οι επιτυχόντες των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να απορροφηθούν πλέον από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια είχε αποφασιστεί η επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής από την 1η Οκτωβρίου του 2014 μέσω τροποποιητικής απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την «ίδρυση και φύλαξη εγκαταστάσεων κράτησης αλλοδαπών», χωρίς όμως να έχει λειτουργήσει τελικά κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2014-15.

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ιδρύθηκε με το Π.Δ.321/94 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1997. Εδρεύει στην Κομοτηνή στο 7ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 280 στρεμμάτων, όπου μπορούν να εκπαιδευτούν μέχρι και 900 σπουδαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης